Søren Kierkegaard citater

Du kender ham helt sikkert fra dansk- eller filosofiundervisningen – Søren Kirkegaard, manden bag den kristne eksistentialisme og flere forskellige religiøse og filosofiske overvejelser. Den folkekære og verdensberømte teolog fra 1800-tallet var ikke bange for at dele ud af sine meninger, og det er der i dag kommet et hav af fantastiske citater ud af. Vi har samlet de bedste Søren Kirkegaards citater herunder på siden!

Søren Kirkegaards filosofi har efterhånden en del år på bagen. Når det er sagt, er hans citater og mange overvejelser mindst lige så relevante og interessante i dag som i 1800-tallet. Søren Kirkegaards velovervejede citater vil derfor med garanti kunne give dig stof til eftertanke, opmuntre dig i en svær situation eller periode eller få dig til at trække på smilebåndet.

Lær dig selv bedre at kende med Søren Kirkegaards citater

Der findes citater om alt mellem himmel og jord, og så findes der citater som dem, vi kender fra Søren Kirkegaard. Citater om menneskets eksistens, livets mange udfordringer og om at finde sig selv.

Om du skal til konfirmation eller bryllup og gerne vil holde en formel og saglig tale eller savner lidt inspiration og motivation i livet, er du med andre ord kommet til det rigtige sted!

For hvem andre end Søren Kirkegaard kunne have fundet frem til, at ”livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra”? Find dit yndlingscitat og sæt det i en flot ramme, eller brug det som udgangspunkt i din næste eksamensaflevering, tale eller i dine filosofiske udtalelser over middagsbordet! Du går aldrig galt i byen med et godt citat fra Søren Kirkegaard.

Du finder de bedste citater fra Søren Kirkegaard herunder!

Er du på udkig efter et citat fra en anden person eller om et bestemt emne? Så kan du med garanti finde det, du leder efter, ved hjælp af vores citatoversigt!

Livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra

— Søren Kierkegaard

Når man bliver ved at gå, så går det nok.

— Søren Kierkegaard

Hjertets renhed er at ville ét.

— Søren Kierkegaard

Hadet er kærligheden, der er mislykkedes.

— Søren Kierkegaard

Det store er ikke at være enten det ene eller det andet – men at være sig selv – og det formår hvert eneste menneske, hvis det vil.

— Søren Kierkegaard

Når jeg hører nogen sukke, at “livet er hårdt”, fristes jeg altid til at spørge: ”Sammenlignet med hvad?”

— Søren Kierkegaard

Alle vil udvikling – ingen vil forandring.

— Søren Kierkegaard

Gift dig, du vil fortryde det; gift dig ikke, du vil også fortryde det. (Gift dig eller gift dig ikke, du vil fortryde begge dele).

— Søren Kierkegaard