Citater fra film og TV-serier

Filmcitater er ligesom ordsprog, bevingede ord og andre talemåder, noget vi husker. Genbruger du et filmcitat i en samtale, i et brev/en mail eller i en tale, vil det højst sandsynligt blive husket og i de fleste tilfælde give et smil på læben hos modtageren – vel at mærke hvis det bliver genkendt. Herunder finder du citater fra film og tv-serier – både kendte og mindre kendte.

Nogle citater fra film eller tv kan være svære at huske ordret, og bliver de ikke gengivet ordret, så er det faktisk ikke et citat mere, og det sjove går af. Du risikerer også, at modtager ikke fanger det, hvis ikke det er gengivet korrekt. Derfor har vi samlet massevis af filmcitater og citater fra tv-serier her på siden, så du kan finde det citat, du skal bruge og gengive det korrekt.

Hvad er kendte citater fra film og tv-serier?

Hvad er en kendt film eller tv-serie? Det kommer helt an på, hvem du er, og hvilke film og serier, du har set. Er du f.eks. inkarneret Star Wars-fan, vil citater som ”No, I am your father” og ”May the force be with you” lyde velkendt. Men det er ikke sikkert, at din nabo kender dem.

Var du ivrig biografgænger i 80’erne vil ”E.T. phone home” eller ”Yippy ky yay motherfucker”” nok sige dig mere end, hvis du er født i 90’erne og derefter.

Derfor er det vigtigt, hvis du vil bruge citater til at skabe en god og sjov stemning mellem jer, at du finder et citat i udvalget herunder, der passer til situationen samt modtagerens alder og interesser.

Synes du bare, det er fedt at lære nye citater fra film og tv og gå genopfrisket de gamle, så skal du da også bare gå på opdagelse i udvalget.

Vælg mellem citater fra film og citater fra tv.