Elsker du at skabe ting med dine hænder og har du en indre kunsthåndværker gemt i maven? Holder du af at skabe personlige brugsgenstande eller små kunstværker? Så er keramik en oplagt aktivitet til dig. Keramik er indenfor de seneste år blevet meget populært og med god grund.

Keramik er et ældgammelt håndværk, hvor man formgiver ler og opvarmer det til flere tusinde grader, hvilket giver et meget holdbart produkt. Med keramik kan du kombinere en traditionel disciplin med tidens trends og din personlige stil.

Du kan lave dit eget keramik københavn i The Fiddlerys “clayground”, hvor du kan forme og male dine egne keramik genstande helt fra bunden, og så kan du skrive dit yndlingscitat på dit kunstværk, så du kan se citatet hver gang, du bruger dit keramikværk.

“Et menneske, der aldrig har lavet en fejl, har aldrig prøvet noget nyt”

Som Einstein så fint sagde det, er fejl en del af dét at prøve noget nyt, og der er også noget smukt i det uperfekte, som er et skridt i læringsprocessen. Når du laver keramik, aktiverer du både din krop og kreativitet, da du skal bruge dine hænder til at forme, men samtidig skal du have udtænkt en idé, som du vil forme din kreation efter.

Det er også en meget teknisk disciplin, men hvad end du er nybegynder eller garvet keramiker, kan du alligevel være med og få enten noget perfekt uperfekt eller afsløre et skjult talent. Uanset dit niveau, kan du skabe smukke genstande med de mest simple teknikker.

Du kan enten forme dit ler på en drejeskive eller i hånden, men det vigtigste er at du slipper kreativitet løs og tør kaste dig ud i at afprøve nye former og teknikker, selvom der er risiko for et uperfekt resultat. 

“Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst”

Og derfor er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan begive sig ud i. Nyd processen og se, hvordan en klump ler pludseligt kan få et udtryk. Ler er jo et levende og formbart materiale, og derfor er det dig selv, der vælger, hvad netop du vil lave. Der er ingen grænser for, hvad leret kan formes til.

Hvis du har mod på at slippe fantasien løs med keramik i København, så kan du skabe personlige kunstværker af leret. Keramik behøves ikke bliver formet til en flot kop eller pæne figurer, der for eksempel skal ligne dyr eller mennesker.

Du kan slippe din abstrakte side løs, ved at forme leret til dekorative værker, hvor du kan fortolke på omverdens genstande eller normale tings funktioner. Du kan endda forsøge at lave en fortolkning af dit yndlingscitat eller din yndlingspoet.