Elsker du dyr? Der er masser af sjove citater om vores firbenede venner. Selvom at mennesker og dyr har levet i tæt samhørighed i tusindvis af år, så forbliver dyr en kilde til glæde og forundring. Siden vi ikke taler samme sprog som dyrene, bliver vi aldrig helt kloge på hvad der sker i deres hoveder.

Derfor er der masser af gode citater og ordsprog om dyr, der hjælper os med at forstå dem bedre. Læs mere og bliv inspireret af de gode citater om dyr. 

Citater om menneskets bedste ven

Du har helt sikkert hørt nogen sige, at hunden er menneskets bedste ven. Det er måske heller ikke forkert. Hunden har i hvert fald været et populært kæledyr i mange år, og med god grund. Hunde er trofaste, underholdende, hengivne og fulde af kærlighed. Det er svært ikke at være glad, når man kommer hjem til en sød og imødekommende hund.

På et tidspunkt sagde Joe Randolph Ackerley: “Hunden har kun et formål i livet: at give sit hjerte”. Mange hundeejere kan sikkert nikke genkendende til det statement. Robert Wagner sagde også, at de mennesker, som aldrig har haft hund, ikke ved hvad det ville sige at blive elsket.

Hvis du gerne vil gengælde lidt af din hunds store kærlighed til dig, kan du altid købe noget sjovt legetøj eller lækkert foder til den på Canem.dk.

Citater om den selvstændige kat

Katte er også et populært kæle- og husholdningsdyr. Katte er sjove, søde og egenrådige. En af de store fordele ved katte er deres selvstændighed, og mange mennesker bliver tiltrukket af katte på grund af deres uafhængige natur. For at understrege kattens selvstændige træk, sagde Beryl Reid engang: “Du ejer aldrig en kat. Hvis noget, er man blevet optaget i hans liv, hvilket bestemt er et privilegium”. 

Ernest Hemingway konstaterede også, at katte ikke kan skjule deres følelser. Du får altid total ærlighed fra en kat – i modsætning til mennesker, som kan holde følelser tilbage fra andre.

Men selvom at katte er både ærlige og egenrådige, så er de også fulde af kærlighed. Det istemmer Charles Dickens, da han sagde, at ingen kærlighed er større end en kats kærlighed. 

Dinosaurer – dyr fra en svunden tid

Når vi taler om dyr, så glemmer vi ofte dinosaurer. Det skyldes nok, at dinosauren uddøde for mange millioner år siden. Det er dog stadig fascinerende at tænke på hvordan, at de store kæmper gik på samme jord som mennesket.

Faktisk er dinosaurusserne blandt de største landdyr, som nogensinde har betrådt vores planet. Selvom at dinosauren ikke længere lever, så er de stadig en del af vores verdensbillede. Steve Miller sagde engang, at selvom dinosauren er uddød, så lever den stadig videre i vores fantasi.

Mange børn er vilde med dinosaurer, og det skyldes måske, at dinosaurerne har let ved at leve videre i børnenes gode fantasi. Klik ind på dinosaur-legetøj.dk, hvis du gerne vil berige dine børn med noget fedt dinolegetøj. Her kan du nemlig finde både bamser, robotter, sengetøj og meget mere.