Har du et gæsteværelse, som du ikke helt ved, hvordan du skal indrette? Et godt sted at starte er med en behagelig seng og noget pynt på væggene. Få inspiration til indretningen af gæsteværelset her på siden!

Når du har gæster på besøg, vil du selvfølgelig gerne give dem en gæstfri og hjemlig oplevelse. En del af den oplevelse er gæsteværelset. Et hyggeligt og velindrettet gæsteværelse giver glade og tilfredse gæster.

Værelset til gæsterne kan desuden nemt ende med at virke koldt og tomt. Et rum, der sjældent bliver brugt, men bare er der. Ved hjælp af nogle få tricks kan du dog gøre det til et fantastisk rum, der er rart at være i.

Frisk væggene op med gode citater

Et simpelt tiltag, der kan gøre ethvert rum mere hjemligt, er at hænge noget på væggene. Det kan både være malerier, fotografier eller hylder med nips og bøger. Vil du gerne være mere kreativ, så kan du med fordel også overveje et godt citat.

Vælg et citat, der giver en god stemning, og som gør dig i godt humør. Det kan både være et citat fra en bog eller måske et stykke tekst fra din yndlingssang. Du kan også vælge et citat fra din yndlingsfilm eller -serie.

Når du har fundet det, der skal stå på væggen, er der flere måder at gøre det på. Du kan male det selv – sørg blot for at tegne det op med blyant først for at undgå fejl. Du kan også få det printet på en plakat eller som wallstickers.

En god nattesøvn giver glade gæster

Det vigtigste i ethvert soveværelse er sengen. Det gælder selvfølgelig også i værelset, hvor dine gæster sover.

Mange vælger at have en sovesofa eller foldemadras i gæsteværelset. Det giver sjældent en god nattesøvn, men er til gengæld ofte den billige og nemme løsning. Du kan dog sagtens få en god og billig seng, der ikke koster meget mere end en sovesofa. Sådan en seng er som regel langt mere behagelig og giver gæsteværelset en hjemlig følelse.

Vælger du en rigtig seng, ligner rummet nemlig et soveværelse. Og vil du skrue ekstra op for hyggen, så køb også et flot sengetæppe og nogle puder.

Med puder i ryggen kan sengen også fungere fint som en behagelig siddeplads. Du behøver altså ikke ofre dine gæsters nattesøvn og vælge en sovesofa for også at give dem et godt sted at sidde.