Leder du efter gode citater, er det selvfølgelig oplagt at gå efter citater der rammer tættest på hjertet – nemlig lige i hjemmet. Alle byer kan dog ikke nå at nævnes, så i denne artikel vil der være et fokus på de to største byer i Danmark. Aarhus med sine ca. 330.000 indbyggere, og selvfølgelig vores kære hovedstad København med hele 600.000 indbyggere.

Begge byer holder sammen om kernen af danskhed, med krudt i røven på kulturen, et vildt ungdomsliv, ambitiøse iværksættere og fulde af spændende historie.

Så nogle gode citater er der selvfølgelig også kommet ud af alle de sange og litterære værker der efterhånden er blevet skrevet om de to byer.

Aarhus – Danmarks kulturglade lillebror

I Bogfinkevejs sang ’Smilets by’ beskriver Steffen Brandt Aarhus som: ”… storbyen der har været lille længe nok.”

En beskrivelse der er svær at argumentere for ikke er passende. For ja, Aarhus er en storby men vil altid kun være hovedstad af Jylland.

Alligevel har den en stor plads i alle danskeres hjerter og det stigende indbyggertal er sigende for at den kun stiger i popularitet.

Er du født i Aarhus forlader det dig heller aldrig helt. Som Tina Dickow siger det: ”Du ka’ ta’ pigen ud af Aarhus med en drøm om at bli’ fri. Men du ka’ ik’ ta’ Aarhus ud, ud af den hér pige.”

Man kan flytte hvorhen man vil i verden, men Aarhus dialekten vil stadig hænge ved, og selv efter mange år vil Latinerkvarterets gader være genkendelige.

Aarhus er måske ikke Danmarks officielle hovedstad, men er du født i Aarhus omegn, vil byen altid være Danmarks hjerte.

Vil du gerne holde dig opdateret på hvad der foregår i denne fantastiske by, så hop ind på Aarhusavisen.dk.

København – en hovedstad med fart på

”Hvis jeg faldt ned, griber hun mig. Hvis jeg farer vild, viser hun mig vej. København. Du’ min København.” – Ukendt Kunstner.

Nøjagtig ligesom med Aarhus, er loyaliteten og kærligheden til hovedstaden stor. Storbyen kan nemt komme til at føles som verdens navle, og de fleste der er opvokset i København ender med at arbejde og stifte familie der.

Selvom indbyggertallet oplevede noget af et fald de seneste år, er det igen begyndt at kravle op af grafen.

Ligesom København som tilflytnings by er begyndt at stige i popularitet, har sange om hovedstaden også ligget højt på hitlisterne i de seneste år.

Især sangen ’København’ af Ulige Numre er blevet spillet mere end én gang i radioen.

”København. Du er kun alt jeg har. Når dine tusinde øjne lukker i og mørket maler dig uendelig.” – Ulige Numre.

Det er nok ikke sidste gang der bliver skrevet en sang om hverken København eller Aarhus, og det ville da også være ærgerligt hvis dette var tilfældet.