Tid er penge. Hvem var det nu, der sagde det? Det er aldrig til at holde styr på alle de citater, der florerer på internettet om penge. Men her giver vi dig en lille smagsprøve på, hvilke alt det kloge, der er sagt om penge gennem tiden. Det kan jo være, du kan lære noget.

Der findes mange citater på nettet i dag. Nogle af dem er sande, andre er mere opfindsomme, men det kan altid være sjovt at gå på opdagelse i den store verden af visdom, som kan opsummeres i et enkelt, godt citat.

Gode citater har det med at afspejle noget universelt i mennesket. Det siger først og fremmest noget om os. Blandet med lidt humor kan man endda komme langt ved middagsbordet, og hvis du gerne vil vise lyde som en økonomiske vismand, så er citater om penge altid et godt sted at starte.

Vis din visdom gennem penge

Der findes mange gode citater om penge, både gamle og nye. Måske har du ikke hørt den her endnu:

  • At spare sammen er en vældig god ting, især hvis ens forældre har gjort det for en.

Winston Churchill var bestemt ikke ueffen, når det kom til penge, og han kendte til værdien af en god børneopsparing.

Hvis du er lidt mere til den nærige side, kan du også se det fra en helt anden vinkel:

  • Den nemmeste måde for dine børn at lære noget om penge er, hvis du ikke har nogen.

Fotografen Katharine Whitehorn voksede op under andre vilkår end Winston Churchill, men det har givet os en lektion, vi kan tage med os.

  • At lære sit barn at bruge og anbringe sine penge er bedre end at lære det at spare op.

Henry Ford kendte om nogen til, hvad der drev forbrugssamfundet rundt. Penge har ikke nogen værdi, hvis de bare står og samler støv et sted – de skal bruges. Og hvis du kan lære dine børn at bruge pengene fornuftigt, så kan de også lære at investere og tjene penge.

Tid er penge, og penge er muligheder

Da Benjamin Franklin sagde de gyldne ord, at tid er penge, havde han nok ikke regnet med, hvilken betydning, det citat skulle få for eftertiden. Det lægger grunden til hele den amerikanske mentalitet omkring penge, og hvis du spilder din tid på sjov og ballade, så taber du helt automatisk også penge.

Du kan overveje at bruge din tid på at investere i amerikanske aktier. Det er den moderne måde at følge i Franklins fodspor på og sørge for, at intet øjeblik går til spilde. For intet sted er citatet mere sandt end på aktiemarkedet, hvor hvert øjeblik tæller i jagten på at tjene penge.

Det kan hurtigt gå op og ned på med aktier, og derfor skal du også have den rette ekspertise til at guide dig igennem handlen med amerikanske aktier. Så kan du sikre dig det bedste udbytte, og måske endda få råd til at rejse til United States of America en dag.