Der er ingen tvivl om, at søvn er vigtig. For ligesom mad er søvnen faktisk en forudsætning for, at vi kan fungere.

Derfor er søvnen et tema for mange forfattere, tænkere og kunstnere – og I dag også hjemmesider som Sengeguruen.dk.

Mange af os tænker dog ikke over søvnen til daglig, da den kan forekomme så ubesværet. Ja, det er nok egentlig først, når vi er ramt af søvnbesvær, at vi for alvor kommer til at tænke over den – og sætter pris på, hvor vigtig søvnen egentlig er.

I denne artikel bringer vi søvnen tilbage i centrum. Her får du nemlig syv små, underfundige citater, der kan få dig til at fundere over søvnen.

1. »Gå aldrig vred i seng. Bliv oppe og slås.« – Phyllis Diller, amerikansk skuespillerinde og komiker

Dette citat sætter på smuk vis fokus på, hvor vigtigt det er at få afsluttet vores stridigheder, inden vi slutter dagen… Så vi kan vågne op næste dag og have lagt uenighederne bag os.

2. »Jeg dør hver nat, når jeg går i seng. Og næste morgen, når jeg vågner, bliver jeg genfødt.« – Mahatma Gandhi, indisk åndelig leder og politiker

Selveste Gandhi siger med dette citat meget af det samme, som vi fik med det forrige citat. Nemlig, at sengen og søvnen vi får i den har en rensende effekt, som hjælper os til at kunne komme videre i livet.

3. »Du ved, at du er forelsket, når du ikke kan falde i søvn, fordi virkeligheden pludselig er bedre end dine drømme.« – Dr. Seuss, amerikansk forfatter og illustrator

Mange af os kan nok relatere til tidspunkter i livet, hvor sommerfuglene i maven var så stærke, at vi hellere ville være vågne end at sove.

4. »Grin og verden griner med dig. Snork og du sover alene.« – Anthony Burgess, britisk forfatter

Ja, vi har jo nok alle oplevet, hvor forfærdeligt det kan være at sove ved siden af en person, der snorker. På et dybere plan handler citatet om karma. For ligesom du påvirker folk positivt med dit grin, påvirker du dem negativt med din snorken… Og jo mere positivitet du giver ud, jo mere får du tilbage.

5. »Natten er den sværeste tid at være i live, og 04:00 kender alle mine hemmeligheder« – Poppy Z. Brite, amerikansk forfatter

Har du oplevet søvnløse nætter? Så vil du med garanti kunne relatere til dette citat. Med ganske få ord får den amerikanske forfatter nemlig beskrevet, hvor fuldstændigt forfærdeligt det kan være ikke at kunne falde i søvn. Søvnløsheden giver os tid til at vende hver en sten i vores liv, og denne ufrivillige refleksion kan give en stærk følelse af magtesløshed.

6. »Der er ingen solopgang, der er så smuk, at den er værd at vække mig for« – Mindy Kaling, amerikansk skuespillerinde og komiker

Jeg ved ikke, om der er meget andet at hente i dette citat end, at Mindy Kaling sætter stor pris på hendes skønhedssøvn!

7. »Søvn er gud. Tilbed den« – Jim Butcher, amerikansk forfatter

Sidst men ikke mindst sætter Jim Butcher med ovenstående citat ord på, hvor vigtigt det er ikke at tage søvnen for givet. Vi skal derimod dyrke søvnen, da den er en forudsætning for, at vi kan præstere i alle livets øvrige facetter.