Vi elsker citater! De kan være sjove, lærerige, smukke og meget mere. Citater kan give dig rigtig meget. Det er ikke uden grund, at de er så populære.

Du er helt sikkert stødt på en hel masse citater i dit liv. I skolen, i film og bøger, i samtaler osv. De fylder meget i vores samfund. Fordi de giver os noget.

Måske har du en yndlingscitat, måske er dit hjem pyntet med en masse af dem. Måske opsøger du dem på Instagram og husker de gode af dem fra film. Men har du overvejet, hvorfor du så godt kan lide dem? Har du tænkt på, hvad de egentlig giver dig?

Her er 3 ting, som citater giver dig:

Motivationen kommer i top

Den første ting er motivation. Når du læser et godt citat, kan det give dig lyst til at komme i gang.

Det kan være en generel motivation til at klare livet og dets op- og nedture. Det kan du få motivation til fra et citat som det her af Joshua J. Marine: ”Udfordringer gør livet interessant og at overkomme dem gør livet meningsfuldt”.

”Byg dine egne drømme, eller andre vil hyre dig til at bygge deres” af Farrah Gray kan motivere dig til at komme i gang med et byggeprojekt. Det kan få dig op ad stolen og ud at finde byggematerialer.

Hvis du går og drømmer om fx at springe ud som iværksætter, så kan du finde motivationen i et citat som Joel Browns: ”Det eneste, der står imellem dig og din drøm, er viljen til at forsøge og troen på, at det rent faktisk er muligt”.

Du lærer noget nyt

Citater kan også lære dig noget. De kan lære dig om kærlighed, om livet og meget mere.

Også mere håndgribelige ting som historie kan du lære noget om igennem citater. Du kender måske Nietzsches citat ”Gud er død”. Det kan give en indgangsvinkel til at lære om Nietzsche og den tid, han levede i, om litteratur, filosofi og religion.

Mange kendte personer har ytret sætninger, som er blevet til kendte citater. Vigtige sætninger, som vi stadig husker og bruger i dag. Selvom nogle af personerne levede for hundreder eller tusinder af år siden. Det er bl.a., fordi vi kan lære noget af deres ord.

Citater er kunst

Den tredje ting, citater kan give dig, er det samme, som al anden kunst giver dig. Så hvad får du ud af kunst? Det kan være smukt, det kan være indsigtsfuldt, det kan give dig ro og glæde. Det samme kan citater.

Har du pyntet dit hjem med citater, kender du nok et eller andet sted til deres værdi. Du har opdaget, at de giver dig noget, og har derfor valgt at omgive dig med dem. Har du ikke gjort det endnu, kan du finde mange gode citater her på siden, som du kan hænge op på dine vægge.

Vil du køre den endnu længere ud, kan du med nogle pæne byggematerialer bygge en væg dedikeret til citater. Eller du kan være kreativ i haven og se, om du kan skabe citater med træflis og græs.